Olej z wiesiołka

Tłoczony na zimno olej z wiesiołka (Oleum Oenotherae) ma bardzo korzystny wpływ na układ krążenia – działa przeciwmiażdżycowo, przeciwzakrzepowo (zmniejsza agregację trombocytów), zmniejsza ryzyko wystąpienia zawału serca, a także skutecznie wspomaga leczenie zapalenia żył, żylaków (stabilizuje śródbłonki naczyń krwionośnych) i choroby wieńcowej. Czytaj dalej Olej z wiesiołka

Olej koperkowy zimnotłoczony

Olej koperkowy zimnotłoczony Olvita jest olejem tłoczonym z nasion kopru o właściwościach wiatropędnych, łagodzi wzdęcia, odpowiada za uelastycznianie skóry, sprawdza się jako naturalna przyprawa. Ma zabarwienie ciemno zielone i smak typowy dla rośliny kopru. Czytaj dalej Olej koperkowy zimnotłoczony

Olej migdałowy 100%

Olej migdałowy 100% naturalny, rafinowany, bezzapachowy, jest wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym i spożywczym. To bardzo uniwersalny olej, ze względu na swe właściwości nawilżające, zmiękczające i wygładzające, jest używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, skłonnej do podrażnień. Należy do najstarszych olejów kosmetycznych. Czytaj dalej Olej migdałowy 100%

Olej z orzechów makadamia

Olej z orzechów makadamia o bardzo delikatnym, prawie bezwonnym, lekko orzechowym zapachu, nawilża i odżywia skórę, spowalniając jej starzenie, zapobiega powstawaniu rozstępów i walczy z cellulitem. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu. Olej lekki. Biozgodny ze skórą ludzką. Czytaj dalej Olej z orzechów makadamia

Olej sojowy zimnotłoczony

Olej sojowy tłoczony na zimno nieoczyszczony spożywanie, jak i smarowanie olejem sojowym korzystnie wpływa na organizm: obniża poziom cholesterolu we krwi, sprawdza się w profilaktyce cywilizacyjnych chorób metabolicznych (choroby serca i układu krążenia, choroby po podłożu zapalnym i alergicznym, osłabienie koncentracji)jest używany do produkcji kremów i mydeł. Czytaj dalej Olej sojowy zimnotłoczony

Olej sezamowy

Sezam to roślina roczna, o wysokości od 50 do 100 cm, występująca w rejonach tropikalnych na całym świecie. Jest uprawiana od tysięcy lat ze względu na swoje jadalne nasiona oraz niskie zapotrzebowanie na wodę czy dobrą glebę. Największymi producentami sezamu są Indie oraz Chiny. Sezam ma wiele odmian, większość z nich rośnie dziko w Afryce. Czytaj dalej Olej sezamowy