Olej z pestek wiśni

Olej z pestek wiśni tłoczony jest na zimno ze starannie wybranych, najwyższej jakości pestek wiśni, zapobiega powstawaniu zmarszczek, odżywia i nawilżą skórę. Jest olejem jadalnym o przyjemnym smaku i zapachu.

DZIAŁANIE

  • Olej z pestek wiśni poprawia krążenie krwi. Efekt ten jest wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym, a dokładnie w kosmetykach do twarzy i ciała
  • Nadaje się do bezpośredniego stosowania na skórę, pozostawia ją nawilżoną, odżywioną i napiętą
  • Dzięki zawartej w nim witaminie E zapobiega powstawaniu zmarszczek

ZASTOSOWANIE

W kosmetyce do użytku zewnętrznego
W kuchni do kanapek, deserów, sałatek na zimno

SKŁAD

W swoim składzie zawiera wiele cennych składników jak NNKT (kwasy jednonienasycone 44% i kwasy wielonienasycone 40%) oraz witaminy, a także flawonoidy.

DAWKOWANIE

Poleca się spożywać jedną łyżeczkę dziennie.
Po otworzeniu buteleczki należy przechowywać w lodówce.

Powiązane

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *